Bomen rooien | Print |

Dank zij onze inmiddels jaren ervaring mogen wij ons inmiddels ook specialist noemen in het rooien van bomen en struiken in tuinen en openbare plaatsen.

Dankzij onze kleinste minigraver, welke tot slechts 75 Cm breedte inschuifbaar is kunnen we door een standaard deur opening rijden zelfs! Is er wat meer ruimte, dan nemen we onze 1,7 tons minigraver mee welke ingeschoven 105 Cm breed is.

De werkzaamheden welke we hierin vooral uitvoeren zijn:

  • Omzagen en kleinzagen van bomen. Standaard zetten we de bomen op spanning met een machine, om zeker te zijn dat deze de gewenste kant opvalt. Wij hebben diverse kettingzagen voor het zagen en verkleinen van de bomen.
  • Tevens hebben we een profesionele hakselaar welke slechts 83 Cm breed is. Hiermee zijn we in staat alle takken en stuiken klein te hakselen.
  • We kunnen ook de wortels en stobbe uitboren met een speciaal hiervoor ontwikkelde Rotop© stobbenboor. Hiermee kunnen we met het grootste gemak elke boom aan, en veroorzaken verder geen schade aan direct aanliggende bestratingen, gazonnen en dergelijke.

         bbh  07062010021  07062010024

  • Uitgraven van de stobbe en wortels. Vaak wil men op de plaats van de boom bestrating aanleggen, of een gazon. Uitfrezen van de stobbe is dan geen optie, daar er uiteindelijk altijd verzakkingen plaats zullen vinden.
  • Verdichten van het gat waar de boom heeft gestaan, zeker indien er uiteindelijk bestrating moet komen. Hiervoor hebben wij een grondstamper (Wacker) 
  • Voor bomen welke niet vrij kunnen vallen werken we met een gespecialiseerde partner, welke klimmende vanuit de boom, deze gecontroleerd van boven af weg zaagt.

                                    eliet2000

 

De kleinste graafmachine kan op elke plek komen om bomen en struiken uit te graven. Indien er plaats voor onze 1,7tons machine is, kunnen we gebruik maken van de sorteergrijper voor het vervoer van de bomen/struiken naar een gewenste plek of container.


Onze schranklader (bobcat) kan voorzien worden van een grijper, waardoor we nog sneller grotere hoeveelheden groen e.d. af kunnen voeren

Wij komen naar het werk met onze containervrachtwagen, waarop alle benodigde machines zijn geladen. Deze containervrachtwagen gebruiken we ook weer om de vrijgekomen materialen af te voeren indien van toepassing. Vaak kunnen we het meeste hout en de struiken reeds in de tuin hakselen. In veel gevallen kiezen klanten ervoor om de haksels achter te laten. Deze vergaan vanzelf tot zeer goed bruikbare compost. Daarbij zitten er meerdere voordelen aan het direct verwerken van de haksels in borders en dergelijke. In eerste instantie houden de haksels vocht goed vast, en tegen de tijd dat de haksels vergaan zijn, is de grond meteen weer voorzien van compost.

Bij diverse coniferen en andere dennen, groeit in de loop der jaren een heel pakket aan wortels en haarwortels. deze zuigen de grond helemaal leeg en droog. Worden deze geveld dan is het alleen maar goed voor de grond om de haksels voor een groot deel hier te verwerken